Aangescherpte corona maatregelen

Aangescherpte corona maatregelen

Gisteravond zijn de vernieuwde maatregelen van de Overheid en het RIVM bekendgemaakt, deze worden van kracht vanaf vanavond 22;00 uur. Maar wat betekent dit nu concreet voor onze voetballers van Forza Almere.

Huidige maatregelen/ belangrijke informatie:

  • Alleen de spelers/trainers/staf/personeel en kaderleden hebben toegang tot het sportpark
  • Clubhuis, kleedkamers en toiletten zijn gesloten
  • Spelers/trainers/staf blijven niet hangen na afloop training en gaan direct naar huis
  • Een volwassene houdt altijd 1,5 meter afstand
  • Alle toeschouwers buiten de hekken, houd je ook 1,5 meter afstand

 

Jeugd: mini's tot en met de JO19

Voor deze categorieën geldt dat ze kunnen blijven trainen met inachtneming van de huidige maatregelen. De (oefen)wedstrijden zullen tot nader order niet doorgaan, naar alle verwachting zal dit 4-6 weken duren.

Onderlinge partijtjes/wedstrijden jeugd kan wel

De verscherpte maatregelen die aangekondigd zijn, zijn met name bedoeld, om het vele verplaatsen van personen tijdens competitiewedstrijden, te voorkomen. Het is dan ook niet toegestaan oefenwedstrijden met andere clubs te organiseren, dit zowel uit als thuis. Forza Almere ziet wel de mogelijkheid om interne partijtjes/wedstrijdjes te organiseren, zodat de kids op zaterdag wel partijtjes kunnen blijven voetballen. Wij gaan proberen voor de jeugd om op zaterdag 24 Oktober een programma in elkaar te zetten om de gehele jeugd toch onderling te laten voetballen! Hoe leuk is dat!

Senioren

Vanaf donderdag 15 oktober 2020 is het voor alle seniorenteams en trainende leden (senioren) niet toegestaan te trainen of (oefen)wedstrijden te spelen. Dit tot nader order, verwachting 4-6 weken. 

Volhouden

Vooral voor de senioren zijn de vernieuwde maatregelen extra zuur. Zij mogen niet trainen en geen wedstrijden meer spelen. We gaan er vanuit dat de wedstrijden die nu niet doorgaan, op een later tijdstip door de KNVB ingepland gaan worden. Natuurlijk kan er net als afgelopen zomer volgende zomer langer doorgetraind worden in juni/juli. Forza Almere zal dit dan ook faciliteren voor de senioren wanneer teams hier gebruik van maken. Ook kunnen wij in samenspraak met de seniorenteams thuis toernooien organiseren, indien mogelijk.

Forza Almere hoopt dat iedereen positief blijft en een ieder zich houdt aan de maatregelen, hoe lastig en vervelend dit voor iedereen ook is. Het allerbelangrijkste is dat iedereen gezond en fit blijft, we hopen iedereen zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen op de club als deze periode voorbij is.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!